Αλλαγές Κρατήσεων και Ακυρώσεις

H διεύθυνση του ξενοδοχείου παρακαλεί τους πελάτες να ενημερώνουν έγκαιρα με γραπτή ή τηλεφωνική επικοινωνία για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις που αφορούν στην κράτησή τους το συντομότερο δυνατό.

Σε περίπτωση ακύρωσης, η πολιτική μας είναι η εξής:

  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σε διάστημα μεγαλύτερο των 21 ημερών πριν την προγραμματισμένη άφιξη, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση και συνεπάγεται την από μέρους του ξενοδοχείου επιστροφή τυχόν προκαταβολής.
  • Για ακυρώσεις κρατήσεων σε διάστημα μικρότερο των 21 ημερών πριν την προγραμματισμένη άφιξη, ο πελάτης χρεώνεται το 30% της συνολικής παραμονής με βάση την κράτησή του.
  • Σε περιπτώσεις ακύρωσης κατά την άφιξη, κατά τη διάρκεια της διαμονής, ή για μη εμφάνιση στο ξενοδοχείο (no show), ο πελάτης χρεώνεται το 100% της διαμονής με βάση την κράτησή του.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε ακύρωση της κράτησης ή να μεταβάλλει, υποκαταστήσει ή να αποσύρει οποιαδήποτε υπηρεσία, εγκατάσταση ή παροχή χωρίς προειδοποίηση, εάν αυτό είναι απαραίτητο. Σε αυτήν την περίπτωση, το ξενοδοχείο υποχρεούται να επιστρέψει το σύνολο του ποσού που έχετε καταβάλει για την κράτησή σας.

H χρέωση γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα την ώρα της κράτησης. Σε περίπτωση ακύρωσης, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε χρέωση του 100% της κράτησης σε περίπτωση μη-εμφάνισης χωρίς πρότερη ενημέρωση.

Η κράτηση αφορά σε τύπο δωματίου για την διάρκεια της διαμονής σας, και όχι σε συγκεκριμένο δωμάτιο. Εάν χρειαστεί να σας μεταφέρουμε σε διαφορετικό δωμάτιο του οποίου η τιμή είναι χαμηλότερη από αυτήν της κράτησής σας, το ξενοδοχείο υποχρεούται να σας επιστρέψει την διαφορά.